Ondersteuning bedrijfsvoering

Bij een praktijkovername komt er veel op je af. Je hebt ongelooflijk veel te regelen. Daarnaast moet de praktijk zelf ook goed (blijven) draaien. Dan kan de praktijkmanager een zeer welkome hulp zijn. Als die er al is, zal hij of zij je snel wegwijs maken binnen het team en inwerken in de organisatie. Dan maak je een vliegende start.

Het kan ook zijn dat de managementtaken verdeeld zijn onder de praktijkhouders. Je kunt het aanstellen van een praktijkmanager overwegen. Afhankelijk van jouw eigen wensen ten aanzien van taakinhoud en gewenste focus op patiëntenzorg. De praktijkmanager helpt je om de praktijk ‘op jouw manier’ te organiseren.

Wat kun je aan je praktijkmanager overlaten

Dat is afhankelijk van de omvang van de praktijk en je eigen wensen. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van het ondernemersplan dat je bij de overname hebt gemaakt. Of het opbouwen van je team (een hele klus in tijde van krapte), het aansturen van personeel, zorgen voor goede communicatie op de praktijk en coördineren van de praktijkaccreditatie. Als de vertrouwensrelatie groeit, kun je de praktijkmanager ook inzetten voor financiële zaken. De praktijkmanager zal op zijn beurt adequaat adviseren over ontwikkelingen en projecten.

Aan Cohaesie en Zorggroep Haringvliet zijn een aantal ervaren praktijkmanagers verbonden (aan de zorgorganisatie of aan de huisartsenpraktijk). Zij vormen met elkaar een netwerk en er wordt door de organisaties geïnvesteerd in uitbreiding van hun kennis en opleiding. De zorgverzekeraar draagt bij in de financiering van deze 'spin in het web' op je praktijk. 

Wil je meer informatie over de praktijkmanager? Vul het informatie aanvraagformulier in.

Maak een afspraak

Maak een afspraak met
Jorien Sjoerdsma

Informeer mij over: