Samenwerken in de regio

Zorggroep Haringvliet en Cohaesie werken samen om de huisartsenzorg in de regio te versterken. We zetten ook samen de schouders onder het continuïteitsvraagstuk. Vanuit onze organisaties ligt de focus op de dagpraktijken. Onze samenwerking als huisartsorganisaties is echter niet exclusief. Alleen in een breed netwerk mét partners kunnen wij toegang tot zorg blijvend organiseren.

Voor de patiënt draait het natuurlijk om continuïteit op alle momenten van de dag. Dus niet alleen om toegang tot de huisartsenzorg, maar ook tot verpleging en verzorging, de specialist in het ziekenhuis, voorzieningen van de gemeente en mentale gezondheid. Want ook daar ervaren patiënt en huisarts drempels en beperkingen in de toegang.

Zorggroep Haringvliet en Cohaesie zijn sterk in het organiseren van zorg in ketens en netwerken. Onze zorgverleners kennen de patiënt, vormen een vangnet en maken afspraken over meekijken, verwijzen, terug naar huis gaan of wonen met zorg. Dat doen wij met onze regionale partners. Wij voorzien dat we deze samenwerking steeds verder intensiveren en benutten om de patiënt nog beter door te kunnen leiden naar de juiste zorgverlener op het juiste moment.

We investeren in de samenwerking met de huisartsenspoedposten in onze regio, met VVT-instellingen en de thuiszorg, de gemeentes en ziekenhuizen.

Bij het matchen van huisartsen en praktijken spelen veel afwegingen een rol. Waar is de druk het hoogst (is een 0-praktijk een optie), waar wil je je als praktijkhouder vestigen (in de stad, op het platteland of aan de kust), welk commitment kan en wil je als huisarts aangaan (in dienst bij een groter GZC of liever praktijkhouder). En hoe zie jij je toekomst? Of wil je stoppen al praktijkhoudend huisarts en nog een paar jaar als waarnemer uitdienen? Er is veel mogelijk in onze veelzijdige regio en wij ondersteunen dat graag. Daarbij zoeken we ook de verbinding met de zorgorganisaties in naastgelegen regio’s, zorgverzekeraars en de opleiding. Alles in het teken van een goede en duurzame match.

Deltaplan voor huisartsenzorg: veerkrachtig en veelzijdig in de regio