Mentorschap

Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan als huisarts. Je overweegt wellicht om praktijkhouder te worden. Of juist om te stoppen als praktijkhouder en de laatste jaren van je loopbaan in dienst van een jonge collega je vak uit te oefenen. Het bedrijf kun je dan zelfs al loslaten. Hoe doe je dat doelgericht en met een langetermijn garantie voor patiënten?

Welke overweging ook speelt, je gaat een intensieve periode tegemoet. Het kan dan helpen om zaken waar je tegenaan loopt met een onafhankelijk collega (uiteraard in vertrouwen) te bespreken. Met een mentor dus.
 
Een mentor is een ervaren huisarts met tenminste tien jaar ervaring. Hij of zij helpt je bij het formuleren en halen van je doelen en regelmatig te reflecteren, deelt kennis en ervaring en geeft pragmatische feedback. Als het moeilijk of taai wordt houdt hij de moed erin. Je staat er namelijk niet alleen voor.
 
Cohaesie & Zorggroep Haringvliet maken het inzetten van een mentor mogelijk voor huisartsen die die op een kruispunt in hun loopbaan zijn aangekomen.

Door de jaren heen is er heel veel veranderd. Bij mij is ook niet alles soepel verlopen, daar kun je van leren. Overweeg je de komende jaren te stoppen? Laten we samen een keer afspreken om vrijblijvend te praten over mogelijke scenario's en wat er zoals bij komt kijken.


 
Mentorschap iets voor jou?

In de ideale situatie werken we met een poule van vijf mentoren in onze regio. Als ervaren huisarts, wellicht al gestopt met de praktijk ben je van harte welkom. Je hebt veel ideeën en inspiratie die je graag met collega’s deelt.

Wat doet een mentor

Geen mentortraject zal hetzelfde zijn. De collega die je hulp inroept bepaalt de vraag. Samen maak je vervolgens een mentorplan en kiest een werkbare vorm. Je bent in de eerste plaats vraagbaak en vertrouwenspersoon. Denk daarbij aan:
- duidelijk de doelen van het (overname)traject voor ogen houden
- ondersteunen bij het maken van keuzes en beslissingen
- feedback geven
- kansen of mogelijke problemen en valkuilen signaleren
Je bent dus niet de procesbegeleider van het (overname)traject en adviseert tijdig om inhoudsdeskundigen of specialistische adviseurs in te zetten. Je zorgt voor korte verslaglegging in het mentorplan, tussentijdse evaluatie en een eindgesprek.

Hoe bereid je je voor

Cohaesie & Zorggroep Haringvliet zijn van plan om een training op te zetten voor mentoren, zodat je goed voorbereid deze rol op kunt pakken. Je bent dan ook goed op de hoogte van alle diensten zodat je collega's optimaal kunt helpen.

Vergoeding

Cohaesie & Zorggroep Haringvliet financieren een basispakket van tien uur ondersteuning door een mentor. De relatie duurt 6 tot 9 maanden.
Heb je belangstelling om mentor te worden, neem dan contact op met Jorien Sjoerdma, telefoon 06 - 2415 2210 of via het informatie aanvraagformulier.

Maak een afspraak

Maak een afspraak met
Jorien Sjoerdsma

Informeer mij over: